donderdag 20 maart 2008

Spruitjessoep


Wat een verrassing was dit! Wat een superlekkere soep!!!! De meeste soepen ontstaan door wat bij elkaar te flansen, maar dit is een echt recept wat we op www vonden. Deze zal echt vaker op tafel komen bij Ebbtoet!

Ingrediƫnten
½ rode peper
1½ eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld
750 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 (kleine) zoete aardappel, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 liter (kippen)bouillon
1 theelepel citroensap
zeezout
2 eetlepels pijnboompitten
pecorino romano, grof geraspt
verse bieslook

Zaadjes uit de rode peper verwijderen en het pepertje in stukjes snijden. Olijfolie verwarmen. Sjalotje, uitgeperste knoflook en pepertje circa 2 minuten fruiten. Spruiten en zoete aardappel toevoegen en even mee roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en circa 10 minuten laten koken (of tot spruitjes en aardappel gaar zijn). Soep met de staafmixer puren. Zelf houden we van soep met een bite, dus halen we voor het pureren een deel van de spruitjes en aardappel uit de soep, en doen deze na het pureren weer terug.
Citroensap en naar smaak zeezout toevoegen. Pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. Soep over 4 kommen verdelen en garneren met geroosterde pijnboompitten, wat pecorino romano en enkele sprietjes bieslook.

Geen opmerkingen: