zondag 15 juni 2008

Asperge beignets


200 gr. asperges (wit of groen)
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
4 takjes koriander, fijn gehakt
1 klein pepertje, zeer fijn gesnipperd
100 gr. zelfrijzend bakmeel (of gewone bloem met theel. bakpoeder)
2 eieren
0,5 dl. melk
3 theel. thaise rode currypasta
ca. 1/2 l. olie
thaise dipsaus

Snij het onderste stukje van de asperges (en als je witte gebruikt; schil ze). Snij ze in plakjes van ca. een halve cm.
Klop in een kom een glad beslag van de eieren, het meel, de melk en de currypasta. Roer de asperges, bosui, koriander en pepertje door het beslag. Verhit een ruime laag olie in wok of hapjespan. Laat ca. 6 eetl. beslag na elkaar in de olie vallen en bak de beignets in ca. 2 min. goudbruin en gaar. Keer ze als de onderkant lichtbruin is. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en serveer ze met dipsaus.

Geen opmerkingen: