Voor 2 personen, of als voorgerecht voor 4:
1 stengel sereh (citroengras)
2 – 3 lenteuitjes
een handje verse koriander
1 eetlepel arachideolie
1 el Thaise rode currypasta
1 stengel sereh (citroengras)
2 – 3 lenteuitjes
een handje verse koriander
1 eetlepel arachideolie
1 el Thaise rode currypasta
1 blik kokosmelk (200 ml)
1 kilo mosselen, afgespoeld en geïnspecteerd op kapotte exemplaren
1 kilo mosselen, afgespoeld en geïnspecteerd op kapotte exemplaren
Verwijder de buitenste, hard schil(len) van de serehstengel en kneus de stengel. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Pluk de blaadjes koriander en snijd ze fijn. Verhit de olie in een (mossel)pan en fruit hierin de sereh en currypasta een minuut. Doe de mosselen in de pan met de jerek purut en schenk de kokosmelk erop. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in 3 - 5 minuten net gaar, terwijl je de pan tussendoor een paar keer flink opschud. Stort de mosselen met hun kookvocht in een schaal en bestrooi met bosui en koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten