Heerlijk recept, oorspronkelijk van Jamie Oliver, maar na etterlijke keren gemaakt te hebben toch wel aangepast op enkele fronten.
250 gr. ontbeend kippedijvlees (te koop bij de Turkse slager of poelier; zelf ontbenen is een rotklus!) In hapklare stukjes gesneden
1 flinke handvol gedroogde porcini (event. een cominate van porcini en verse champignons o.i.d.)
1 flinke handvol gedroogde porcini (event. een cominate van porcini en verse champignons o.i.d.)
zout & peper
2 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 dl witte wijn
scheut room of kookroom
200 gr. gedroogde spaghetti
100 gr. geraspte parmesaanse kaas
verse basilicum
Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de porcini in en kom en overgiet ze met kokend water tot ze net onder staan. Laat ca. een half uur wellen.
Zet een hapjespan op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Bestooi de stukjes kip met peper en zout en bak ze rondom bruin in de olie. Laat de porcini uitlekken, bewaar het weekvocht en doe ze samen met de knoflook (en verse paddestoelen) bij de kip in de pan. Giet de wijn en het vocht van de porcini erbij en zet het vuur laag. Laat het zachtjes pruttelen tot de kip gaar is en de wijn een beetje is ingekookt
Kook intussen de spaghetti in een ruime hoeveelheid gezouten kokend water gaar. Let erop dat de pasta nog niet helemaal gaar is! Het zal nagaren in de suas als de pasta in de oven staat.
Giet de room in de pan met saus, laat tegen het vuur aankomen en draai het vuur uit. Breng de saus op smaak met zout en peper en doe de uitgelekte spaghetti bij de saus in de pan en schep alles goed om. Doe driekwart van de parmezaanse kaas en alle basilicum door de pasta. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en strooi er nog wat parmezaanse kaas over en zet de schaal in de oven totdat de bovenkant van de pasta goudbruin en krokant is geworden. Verdeel het gerecht over de borden en strooi er dan event. nog een beetje parmezaanse kaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten