donderdag 17 juli 2008

Spaghetti met Salami en Venkel


....Dit valt niet echt aantrekkelijk op de foto te zettten. Maar het is zo verschrikkelijk lekker! Al meerdere keren gemaakt en het blijft een absolute favoriet, zeker als je van venkel houdt!

voor 2 pers.
100 gr. salami, in dunne plakjes en evt. in kwarten
1/2 venkelknol, fijn gesneden, (bewaar de groene topjes om over de pasta te strooien)
1 knoflookteen, geperst
1 theel. venkelzaad
1 blik tomaten in blokjes
1 blikje tomatenpuree
210 gr. gedroogde spaghetti

Fruit de knoflook even aan in de olie, kneus de venkelzaadjes in een vijzel en bak ze mee. Doe dan de salami erbij in de pan. Laat bakken tot het kapperig is en het vet eruit is gebakken. Doe dan de venkel erbij en laat enkele minuten meebakken, doe dan de deksel op de pan en laat nog 5 minuten stoven. Voeg dan de tomaten toe en laat nog 20-25 min. sudderen. Doe om nog wat te binden er een klein blikje tomatenpuree bij.
Kook ondertussen de pasta gaar en meng deze als het al dente is door de saus. Nog een minuutje goed doorscheppen en klaa rom op te dienen. Serveer met wat parmezaanse kaas of gebakken broodkruim en het fijngesneden venkelgroen.

Geen opmerkingen: