Foto kan beter maar...... oh zo lekker! Lang leve de Delicious. waar we dit heerlijke recept uithaalden. Laat de winter maar komen! Lekker veel soep eten!
hoodgerecht voor 4 pers.
4-5 el. olijfolie
1 grote ui, gehakt
2 venkelknollen, in stukjes, groen bewaard
200 gr. kruimige aardappel, in blokjes
1 liter kruiden- of groentenbouillon (2 blokjes)
2 blaadjes laurier
1 blikje linzen, 450 gr. uitgelekt
4 kleine broodjes, gehalveerd
geitenkaas, 1 plakje/stukje per half broodje
2-3 eetl. fijngesneden munt
75 ml. room
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes af.
Verwarm 3 el. olie in een braadpan en bak ui, venkel en aardappel 5 min. zachtjes. Voeg bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat zachtjes nog 10 min. koken. Verwijder dan de laurier en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de linzen toe en warm nog even door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bestrijk de broodjes dun met wat olie en verdeel de geitenkaas erover. Leg de broodjes 5 min. in de oven totdat de broodjes licht gekleurd zijn en de kaas een beetje gesmolten is. Bestrooi met de munt en druppel er nog wat olie over.
Schenk de soep in grote kommen, schenk er wat room over en bestrooi nog met wat venkelgroen. Serveer met de geitenkaasbroodjes.
hoodgerecht voor 4 pers.
4-5 el. olijfolie
1 grote ui, gehakt
2 venkelknollen, in stukjes, groen bewaard
200 gr. kruimige aardappel, in blokjes
1 liter kruiden- of groentenbouillon (2 blokjes)
2 blaadjes laurier
1 blikje linzen, 450 gr. uitgelekt
4 kleine broodjes, gehalveerd
geitenkaas, 1 plakje/stukje per half broodje
2-3 eetl. fijngesneden munt
75 ml. room
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes af.
Verwarm 3 el. olie in een braadpan en bak ui, venkel en aardappel 5 min. zachtjes. Voeg bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat zachtjes nog 10 min. koken. Verwijder dan de laurier en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de linzen toe en warm nog even door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bestrijk de broodjes dun met wat olie en verdeel de geitenkaas erover. Leg de broodjes 5 min. in de oven totdat de broodjes licht gekleurd zijn en de kaas een beetje gesmolten is. Bestrooi met de munt en druppel er nog wat olie over.
Schenk de soep in grote kommen, schenk er wat room over en bestrooi nog met wat venkelgroen. Serveer met de geitenkaasbroodjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten