Ons fijne blad Delicious. kwam deze maand met een leuke variatie op de geliefde mosselen. Mosselen met varkensvlees blijkt een Iberische combi te zijn. Heerlijk!!!! Wij aten dit met zijn tweetjes met wat brood. Ruime maaltijd....
2 kilo mosselen
150 gr. pittige chorizo, in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
500 ml. droge witte wijn
2 eetl. Olie
handvol peterselie, fijngehakt
Verwarm de olie in een stevige pan, bak de ui ca. 2 minuten, voeg dan de chorizo toe en bak 2 à 3 min. mee zodat deze licht kleurt. Voeg als laatste de knoflook toe en bak alles nog even enkele minuten. Voeg de mosselen toe en schenk de wijn erbij en strooi er wat zwarte peper over. Breng afgedekt aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat even doorkoken tot de mosselen allemaal open zijn. Schud de pan af en toe tijdens het koken. Strooi de fijngesneden peterselie erover en serveer in diepe borden, zodat je met brood lekker kunt soppen in het kookvocht.
dinsdag 11 november 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten