zondag 15 november 2009

Pompoensoep

Dit recept vond ik op culinette.nl, een leuk kookblog dat ik graag lees. Culinette noemt het Pompoensoep de Luxe en dat is het eigenlijk ook. Ik maak graag pompoensoep, maar had nog nooit het ultieme recept gevonden. Nu wel.

Deze soep heeft de perfecte kleur en dikte en smaakt heerlijk met een minimale hoeveelheid ingredienten. Dat komt door de combinatie van tomaat (kleur en smaak), winterwortel (kleur en binden) en pompoen (kleur en smaak).

1 Hokkaido pompoen (hoef je niet te schillen)
1 grote winterwortel
1 blik tomaten
1 l. kippenbouillon

Snij de pompoen en winterwortel in grove stukken. Smoor dit met wat olie in de pan. Doe de tomaten erbij en even later de kippenbouillon. Laat min. een half uurtje pruttelen en haal dan de staafmixer erdoor en de soep is klaar. Eventueel nog verdunnen met wat bouillon.
Je kan de soep ook nog door een zeef halen voor een extra gladde soep. (Heb ik niet gedaan, von 't niet echt nodig).
Kruiden zoals kerrie of chilipoeder kunnen de soep iets pittiger maken. Maar ook een stuk verse gember (schillen maar niet snijden) meekoken (voor de staafmixer uit de pan halen) is een aanrader.
Verse room pas op het bord erbij doen.

Geen opmerkingen: