200 gr rode linzen
1 l. groentebouillon
1 winterpeen, in kleine stukjes gesneden
2 uien, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
1 el. gemalen komijn
1 el. gemalen korianderzaad
1 el. kurkuma
1/2 citroen
handvol verse koriander, grof gehakt
verse yoghurt
De ui met de knofloof even aanfruiten in de olijfolie. Dan de linzen erbij met de komijn, koriander en kurkuma. Even kort bakken en dan 3/4 van de bouillon erbij en de tomatenblokjes.
Ongeveer 20 min. laten koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Weer opzetten en dan het citroensap, de verse koriander en de winterwortel erbij doen.
Proef de soep en en voeg indien nodig wat bouillon of extra kruiden toe.
Vlak voor het opdienen nog wat yoghurt door de soep roeren en garneren met wat verse koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten