Al jaren willen we proberen om zelf Limoncello te maken, het superlekkere Italiaanse after-dinner slokje.
In het buitenland kan je pure alcohol kopen. Met een fles van een halve liter gingen we op zoek naar een recept voor limoncello.
0,5 l. pure alcohol
schil van 6 biologische (onbespoten) citroenen
0,5 l. water
400 gr. suiker
Schil de citroenen met een dunschiller. Doe de schillen in een grote (weck)pot en giet de alcohol erbij. Laat 2 tot 3 weken staan op een koele plek.
Na 2 tot 3 weken zet je een pan op 't vuur en los daarin 400 gr. suiker op in een halve liter water. Laat 5 min. doorkoken tot alle suiker is opgelost, draai dan het vuur uit en laat afkoelen.
Als de siroop is afgekoeld giet het dan bij de alcohol en citroenschillen. Laat nog ongeveer een week staan. Giet het dan door een zeef en leg de likeur in de vriezer voor het serveren.
In het buitenland kan je pure alcohol kopen. Met een fles van een halve liter gingen we op zoek naar een recept voor limoncello.
0,5 l. pure alcohol
schil van 6 biologische (onbespoten) citroenen
0,5 l. water
400 gr. suiker
Schil de citroenen met een dunschiller. Doe de schillen in een grote (weck)pot en giet de alcohol erbij. Laat 2 tot 3 weken staan op een koele plek.
Na 2 tot 3 weken zet je een pan op 't vuur en los daarin 400 gr. suiker op in een halve liter water. Laat 5 min. doorkoken tot alle suiker is opgelost, draai dan het vuur uit en laat afkoelen.
Als de siroop is afgekoeld giet het dan bij de alcohol en citroenschillen. Laat nog ongeveer een week staan. Giet het dan door een zeef en leg de likeur in de vriezer voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten