zondag 18 september 2011

Perfect vanilleijs

250 ml halfvolle melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
4 eidooiers
85 gr. fijne kristalsuiker
1 blaadje gelatine

Verder nodig; ijsmachine.

Leg het blaadje gelatine te weken in een bakje met water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjeszaadjes en de stokjes samen met de melk en slagroom in een pan en zet op het vuur. Als het bijna kookt zet dan het vuur op zijn laagst en laat een minuut of 10 trekken.
Klop in de tussentijd de eidooiers en de suiker met een mixer tot het helemaal wit en romig is.
Hang de pan met melk in een pan kokend water en vis de vanillestokjes eruit. Schenk dan het luchtige ei-mengsel erdoor en blijf alles goed doorroeren tot het mengsel gaat stollen en wat dikker wordt. Zet dan het vuur uit, haal de pan uit de pan met water en roer als laatste het uitgeknepen gelatineblaadje door het mengsel. Klop eventueel nog even goed door met de mixer om nog weer wat luchtiger te maken.
Laat dit mengsel eerst afkoelen en zet het dan in de koelkast om helemaal koud te worden.
20 minuten voor je je dessert wilt eten zet je de ijsmachine aan en schenk je het mengsel in de kom.
Serveer met vers fruit, gesmolten chocolade etc...

Geen opmerkingen: