we zijn dol op kikkererwten.... zelfs in staat om een blikje kikkererwten te verorberen zonder iets erbij!
Dit is ook een recept uit de delicious. Heerlijk winters!
scheut olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1,5 theel gemalen komijn
1 theel. paprikapoeder
2 blikken kikkererwten à 400gr., afgespoeld & uitgelekt
2 blikken tomaten à 400gr.
0,75 l. kippen- of groentebouillon
2 eetl. gehakte koriander en limoensap, voor erbij
Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem. Roerbak de ui 5-6 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook, peper, komijn en paprikapoeder toe en roerbak ca. 1 min. of tot de geuren vrijkomen. Voeg de kikkererwten, tomaat en bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Dek de pan gedeeltelijk af en laat 25 min. zachtjes koken. Doe vervolgens de helft van de soep in een blender en pureer. Doe de gepureerde soep terug in de pan bij de rest van de soep. Breng op smaak met zout en verse peper. Serveer met gehakte koriander en een kneep limoensap.
Eventueel nog wat gebakken stukjes chorizo over de soep strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten