Wij zijn grote fans van de delicious. en daar haalden we dit recept uit. Wij maken niet vaak iets oosters maar af en toe doen we eens gek. Deze is heerlijk!
Voor 2 pers.
250 gr. vastkokende aardappels, geschild en in grove blokjes
400 gr. zoete aardappels, geschild en in grove blokjes
150 gr. haricots verts
milde olie (geen olijfolie)
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 rode peper
3-4 eetl. rode curry pasta
zout of vissaus
handvol blaadjes koriander, gehakt
2 hardgekookte eieren, in parten
griekse yoghurt
Kook de aardappels en voeg na enkele minuten de zoete aardappels toe en nog wat later de haricots verts. Verhit de olie en bak uien, knoflook en pepers en currypasta op laag vuur. Giet de aardappels & boontjes af als ze bijna gaar zijn en voeg deze toe aan de curry samen met nog 100 ml water tot het een smeuge en romige saus wordt. Breng op smaak met wat vissaus. Roer de helft van de koriander door de saus.
Serveer in kommen met de eierparten erop en de rest van de koriander. Schep vlak voor serveren een lepel Griekse yoghurt op de curry. Lekker met naanbrood.
Gemaakt zonder eieren, yoghurt en naanbrood en dat was ook heerlijk! Erg lekker met een licht zoetige witte wijn, zoals Riesling of Gewurtztraminer. Deze wijn kan blijft in balans bij de scherpte van de curry, 'gewone' witte wijn legt het hierbij af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten