woensdag 11 februari 2009

Zuurkoolschotel

500 gr. wijnzuurkool
500 gr. aardappels
125 gr. gerookte spekjes
500 gr. rundergehakt
melk
paneermeel
nootmuskaat
mosterd
ca. 60 gr. boter
peper & zout

Verwarm de oven voor op 18o graden. Kook de zuurkool met een beetje water ca. 15 min. Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Bak de spekjes in een droge pan uit. Giet de zuurkool af en meng de spekjes erdoor. Bak dan in dezelfde pan de gehakt rul.
Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk, klein beetje boter, zout, peper & nootmuskaat tot puree.
Doe de zuurkool onderin de ovenschaal. Spreid het gebakken gehakt erover uit. Verspreid allemaal kleine dotjes mosterd over het gehakt. Verdeel dan de aardappelpuree over het gehakt en strooi er wat paneermeel over en verdeel er een aantal kleine klontjes boter over.
Bak de schotel 30 min tot er een mooi goudbruin korstje op zit.

Geen opmerkingen: