maandag 9 februari 2009

Meatloaf- light versie

Sja... wat kook je voor 7 mensen.... iets wat je goed voor kan bereiden en geen last-minute handelingen meer vergt, zodat je gezellig bij je gasten kan zitten.
Nu is deze meatloaf daar helemaal perfect voor. Gewoon simpel eten, zonder veel fratsen. Maar iedereen kon 't erg waarderen!

Voor ca. 10 pers.
1,2 kg. rundergehakt
300 gr. havermout
150 ml. magere melk
1 grote rode ui, fijngesnipperd
2 eieren, losgeklopt
1 vers spaans pepertje, fijngehakt
flinke handvol verse kruiden (peterselie, orgenano, etc) fijngehakt
event. 1 gegrilde paprika, fijngehakt
zout & peper

300 ml. tomatensaus
50 gr. tomatenketchup
1 eetl. worchestershire saus

Verwarm de oven voor op 200 C.
Giet de melk over de havermout en laat even een paar minuten intrekken. Meng alle ingredienten door het gehakt. Proef of het mengsel goed op smaak is.
Neem een grote ovenschaal en vet deze in. Doe het gehaktmengsel in de schaal.
Roer voor de tomatensaus alle ingredienten door elkaar en giet dit over het gehaktmengsel.

Bak de meatloaf in 45 min. gaat. Afdekken niet nodig.

Geen opmerkingen: