200 gr witte stevige vis (zeeduivel/zeewolf/kabeljouw)
2 limoenen, uitgeperst
2 limoenen, uitgeperst
1 klein pepertje
1 kleine rode ui
2 tomaten, ontveld en ontzaad
2 eetl. olijfolie
1 ruime eetl. koriander, fijngehakt
1 stevige (kleine) avocado
zout & peper naar smaak
Snijd de visfilet overdwars in dunne plakjes en leg die in een ondiepe schaal. Giet het limoensap erover en zorg dat alle vis onder staat. Dek af en zet 40 min tot 1 uur in de koelkast. In die tijd wordt het vlees van de vis ondoorzichtig en wit van kleur.
Snijd ondertussen de gehalveerde peper in plakjes zodat je heel dunne halve ringetjes krijgt. (Doe de ui dan in een kom en strooi er een beetje zout over. Hierdoor trekt 't scherpe uit de ui).
Snijd de ui in vieren en elk kwart vervolgens in de lengte in dunne, boogvormige plakjes. Snijd ook te tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd elk stukje in de lengte in dunne, boogvormige plakjes.
Haal de visfilet vlak voor het serveren met een schuimspaan uit het limoensap en doe ze samen met de peper, ui, tomaat, olijfolie, het grootste deel van de koriander en een beetje zout naar smaak in een kom en hussel door elkaar.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd de helften in dunne plakken.
Leg 3-4 plakken avocado op de ene kant van de borden, een bergje ceviche op de andere kant en strooi de rest van de koriander erover. Serveer vervolgens meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten