zondag 9 augustus 2009

Sorbet van Citroengras

Fantastisch lekker nagerecht. Gevonden op de site van thetasteoflife.tv (met filmpje). Erg makkelijk en heel bijzonder van smaak.

Nagerecht voor 4 personen
350 ml water
200 g suiker
150 ml yoghurt
30 ml citroensap
1 blaadje gelatine
3 stengels sereh (citroengras)
1 doosje aardbeien (120 g)
1 kaffir limeblad (4 blaadjes indien gedroogd)
1 limoen
30 g suiker
Extra nodig:
Sorbetière (ijsmachine)

Water, suiker en de gekneusde sereh koken en 10 minuten laten trekken. Verwijder de sereh. Laat de gelatine weken in koud water en voeg deze toe aan de warme massa. Laat helemaal afkoelen en voeg de yoghurt en citroensap toe. Giet de massa in de sorbetière (ijsmachine) en draai het geheel tot ijs. Snijd de aardbeien in stukjes. Snijd de kafir limebladen heel fijn en voeg samen met het sap van 1 limoen en de suiker toe. Alles mengen en ca 30 minuten laten staan. Schep de aardbeien met het vocht in een diep bord. Maak met een warme lepel een quenelle (soort bol) van de sorbet. Plaats op de aardbeien en garneer met kafir limeblad.

Geen opmerkingen: