Voor 6 pers.
20 velletjes rijstpapier (dus twee extra, voor event. mislukkingen)
80 gram ijsbergsla, fijngesneden
250 gr. verse tonijn, in reepjes van 6 cm.
1/2 komkommer, ontzaad, in strips van 6 cm.
6 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
3 bosuitjes, in strips van 6 cm.
1 spaanse peper, ontzaad en in flinterdunne strips gesneden
glasmie (1 pakketje, of een halve, is ook genoeg)
20 sprieten bieslook (dus weer 2 extra)
Thaise vissaus
Sojasaus
Breng wat water aan de kook en laat de glasmie/rijstmie 2 min. weken. Giet af en houd even onder de koude kraan om af te koelen.
Leg een velletje rijstpapier 20 sec. in lauw water, dep het droog en beleg het in het midden met sla, tonijn, komkommer, bosuit, munt, spaanse peper, klein beetje glasmie en wat vissaus.
Sla beide zijkanten van het rijstvel over de vulling naar elkaar toe en rol het pakketje vervolgens op. Bind het dicht met een bieslookspriet en bewaar in de koelkast.
Maak zo 18 pakketjes (lijkt veel wekt, maar 't valt mee!)
Serveer met wat sojasaus gemengd met vissaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten