voor 2 pers.
200 gr. risottorijst
600 ml. bouillon (afhankelijk waarbij het geserveerd wordt kun je kippe- of runderbouillon gebruiken)
40 gr. boter
1/2 ui, fijngehakt
1/2 theel. saffraandraadjes (geweld in een klein beetje water)
70 gr. geraspte parmesaanse kaas
zout
Smelt de boter in een pan. Voeg de ui toe en laat ca. 5 min. meebakken tot het zacht is. Voeg de rijst toe en roer al roerend om tot de rijst helemaal met boter is bedekt. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer door de rijst. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen een nieuwe lepel boullon toe. Voordat de laatste bouillon erdoor gaat de saffraan toevoegen. Breng op smaak met zout. Voor het serveren een klontje boter en de geraspte kaas toevoegen. Heerlijk bij Osso Buco
maandag 7 april 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten