Soms heb je van die evergreens die niet meer weg te denken zijn uit je keuken. Deze saus is zo'n 'classic' die wij altijd in de kast en/of vriezer hebben staan. Heerlijk bij pasta, in de soep, op pizza etc. Wij maken altijd een dubbele hoeveelheid van het standaardrecept, dan kun je weer even verder. Hieronder dus onze hoeveelheden.
3 kg. rijpe tomaten
4 grote uien
300 gr. tomatenpureee (dubbelgeconcentreerd)
8-10 teentjes knoflook
250 ml. olijfolie
2 eetl. suiker
2 eetl. witte wijnazijn
4 theel. zout
zwarte peper
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de tomaten in vieren en verwijder de harde kern. Snij de uien in dunne partjes en meng de tomaten en uien in een grote kom. Hak de knoflook fijn in een foodprocessor en meng er de tomatenpuree, azijn, suiker, zout, peper en olijfolie bij tot een gladde massa. Schep dit gelijkmatig door de tomaten en uien en spreid het mengsel uit in een braadslede of ovenschaal (event. bekleed met bakpapier tegen aanbranden). Laat alles ca. 1,5 uur in de oven bruin worden. Pureer alles tot een gladde saus en doe het zo heet mogelijk in schone glazen potten.
3 kg. rijpe tomaten
4 grote uien
300 gr. tomatenpureee (dubbelgeconcentreerd)
8-10 teentjes knoflook
250 ml. olijfolie
2 eetl. suiker
2 eetl. witte wijnazijn
4 theel. zout
zwarte peper
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij de tomaten in vieren en verwijder de harde kern. Snij de uien in dunne partjes en meng de tomaten en uien in een grote kom. Hak de knoflook fijn in een foodprocessor en meng er de tomatenpuree, azijn, suiker, zout, peper en olijfolie bij tot een gladde massa. Schep dit gelijkmatig door de tomaten en uien en spreid het mengsel uit in een braadslede of ovenschaal (event. bekleed met bakpapier tegen aanbranden). Laat alles ca. 1,5 uur in de oven bruin worden. Pureer alles tot een gladde saus en doe het zo heet mogelijk in schone glazen potten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten