Dit recept bewaar ik al jaren, het stond bij een artikel in de krant ter ere van het verschijnen van het kookboek van Sophia Loren. Al jaren niet gemaakt en ik begrijp helemaal niet waarom.... het is zo lekker!!
Voor 2 pers.
1 flinke handvol fijngehakte platte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngeperst
klein handjevol pijnboompitten, droog geroosted in een koekenpan
2 ansjovisfilets, grof gesneden
10 zwarte olijven, in stukjes gesneden
1 eetl. kappertjes, afgespoeld en grof gehakt
1/2 kleine ui, fjingesnipperd
extra vergine olijfolie
180 gr. spaghetti
versgemalen peper
Stamp de pijnboompitten in een vijzel fijn. Voeg dan één voor één de peterselie, ansjovis, oijven, kappertjes en ui toe en meng alles na iedere toevoeging goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje een scheutje olijfolie toe totdat een dikke, sausachtige pasta ontstaat. De saus kan ook in een blender worden gemaakt, maar dan wordt het snel te dun en te glad.
Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken en bak hem dan in een ingevette pan voor minder dan een minuut tot hij volledig droog is. Voeg de saus toe en wat verse peper en schep goed door.
Voor 2 pers.
1 flinke handvol fijngehakte platte peterselie
2 teentjes knoflook, fijngeperst
klein handjevol pijnboompitten, droog geroosted in een koekenpan
2 ansjovisfilets, grof gesneden
10 zwarte olijven, in stukjes gesneden
1 eetl. kappertjes, afgespoeld en grof gehakt
1/2 kleine ui, fjingesnipperd
extra vergine olijfolie
180 gr. spaghetti
versgemalen peper
Stamp de pijnboompitten in een vijzel fijn. Voeg dan één voor één de peterselie, ansjovis, oijven, kappertjes en ui toe en meng alles na iedere toevoeging goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje een scheutje olijfolie toe totdat een dikke, sausachtige pasta ontstaat. De saus kan ook in een blender worden gemaakt, maar dan wordt het snel te dun en te glad.
Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken en bak hem dan in een ingevette pan voor minder dan een minuut tot hij volledig droog is. Voeg de saus toe en wat verse peper en schep goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten