zondag 13 februari 2011

Champagnesabayon met aarbeienpuree

Dit recept voor Sabayon vond ik ook weer op internet, toen ik op zoek was voor een toetje met Champagne. Perfect gelukt en heel makkelijk! Zo lekker dat je de pan wilt uitlikken als je toetje op is. Foto volgt snel want ik zal dit zeker vaker gaan maken. Nu werd er aangevallen op de glazen voordat ik de kans had een foto te maken.

Het recept schijnt te komen van Robert Kranenborg, die dit niet, zoals gebruikelijk au-bain-marie maakt, maar direct in de pan op het vuur. Het enige wat je hoeft doen is bij de pan blijven en snel tikken.

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden:
1 doosje (250 g) bevroren aardbeien
7 eidooiers
100 g suiker
250 ml Champagne of Cava
Extra nodig: staafmixer of keukenmachine, wok-achtige pan met dikke bodem, garde, 6-8 cocktailglazen

Laat de aardbeien half ontdooien en pureer met staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree. Giet een laagje van ca. 1,5-2 cm in de glazen. Verhit de pan boven middelhoog vuur. Voeg eidooiers, suiker en champagne bij elkaar en giet in de pan. Begin direct te kloppen met de garde (maak met de garde telkens een 8-vorm). Tik de sabayon tot deze gaar en luchtig is en giet in de glazen bij de aardbeienpuree. Serveer direct.

Geen opmerkingen: