dinsdag 22 februari 2011

Risotto met Broccoli en Prosciutto


Soms krijg je wel heeeele leuke cadeautjes! :-)




Met deze prachtige Prosciutto San Michele heb ik een lekkere simpele risotto gemaakt met Broccoli.

Voor 2 personen;
1 stronk broccoli, steel in kleine blokjes, roosjes apart geblancheerd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 ui, fijngesnipperd
0.75l. kippenbouillon
1 glas witte wijn
180 gram risottorijst
Geraspte parmezaanse kaas
peper en zout uit de molen

Fruit de ui, de bleekselderij en de harde stukken van de broccoli. Voeg de rijst toe en roer goed door. Als alle korrels glanzen de wijn toevoegen en een beetje bouillon. Zet het vuur lager en blijf regelmatig roeren en steeds wat bouillon toevoegen.
Blancheer de broccoli-roosjes even in wat water en roer ze op het laatst door de risotto met de parmezaanse kaas, peper en zout.
Leg er op het bord de dun gesneden ham over.

Geen opmerkingen: