donderdag 9 augustus 2012

Aubergine-paprikasoep

Dit geweldige (!!) recept vond ik in de Volkskrant.

Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 kleine aubergines
1 ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
2 rode paprika's
50 cc olijfolie
1 el paprikapoeder
1 stengel bleekselderij, fuijngesneden
1 liter kruidenbouillon
1 bosuitje
1 handje basilicum
1 tomaat (zaadjes eruit gehaald)
2-3 zongedroogde tomaatjes op olie
Verhit de grillpan of zet de contactgrill aan. Snijd de aubergines in plakken van 1 centimeter dik en grill tot ze mooie donkerbruine streepjes hebben. Laat ze wat afkoelen terwijl je ui, knoflook, paprika en bleekselderij snippert en in een de olijfolie een paar minuutjes bakt. Bak het paprikapoeder even mee.
Snijd de aubergine in blokjes, doe die in de pan bij de uien en bak het tot het mooi gaar is. Voeg dan een halve liter bouillon toe, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en pureer de soep, leng dan aan met de rest van de bouillon. Snijd wat bosui, wat blaadjes basilicum en de tomaat fijn. Roer goed door elkaar. Schep de soep in kommen en doe in elke kom een eetlepel van het rauwe groente-kruidenspul.

De soep zelf is heerlijk zacht, het rauwe groen is lekker knapperig en geeft extra smaak aan elke hap die je neemt. Heerlijk met wat turksbrood en zachte geitenkaas.
.

Geen opmerkingen: