2 kg mosselen (schoongemaakt)
2 middelgrote uien (in halve ringen)
3 kleine teentjes look (fijngehakt)
2 stelen groene selderij (fijn gesneden)
Enkele blaadjes van de selderij (grof gesneden)
Enkele takjes peterselie (grof gesneden)
2 à 3 kleine gedroogde chilipepers
3 verse tomaten (in stukjes)
Enkele saffraandraadjes
Een scheut champagne of witte wijn
Olijfolie
Peper
Zout
Fruit de uien en look aan in de olijfolie en voeg de selderij toe wanneer de ui glazig ziet. Doe er de tomaten bij, de saffraan, chilipepers en wat zout. Schep alles goed om en zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje ca. 5 minuten garen (let wel op dat er voldoende vocht in zit, voeg er anders een beetje kokend water bij). Roer de groenten nog eens om en schik de mosselen erover. Bestrooi met peper, eventueel een beetje zout en de peterselie en selderijblaadjes. Giet de wijn of champagne erover en plaats het deksel op de tajine. Laat op een middelhoog vuur garen tot de mosselen open en gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten