zondag 12 augustus 2012

Simpele lauwwarme bietjes-salade

Ik ben echt verzot op bietjes, en als ik dan nieuwe oogst heb gekregen uit mijn tante's tuin dan ben ik als een kind zo blij! Heerlijk!!
Nu had ik niet alleen nieuwe bietjes, maar ook (helemaal zelfgerooide!) nieuwe aardappeltjes. Daar moest dus een simpele salade van gemaakt worden...

3 kleine aardappelen
3 kleine bietjes (met loof)
1 uitje
1 stukje zachte witte geitenkaas
zout & peper
olijfolie & azijn (ik gebruikte frambozenazijn, dat gaat heel goed samen met de zoete bietjes)

Kook de bietjes en de aardappelen ongeschild gaar. Snijd het uitje fijn en bestrooi met wat zout en laat ca. 10 minuten staan. Als de aardappels gaar zijn, laat ze een beetje afkoelen, pel dan de schil eraf en doe bij de ui en sprenkel er wat azijn over. Als de bietjes gaar zijn snijd ze in stukjes en laat ook wat afkoelen.
Verbrokkel/snijd de geitenkaas en meng dan alles door elkaar. 
Was de stengels en het blad van de bietjes goed zodat al het zand weg is en snijd ze dan fijn. Fruit even aan in wat olijfolie en meng het door de salade.
Doe er nog wat olijfolie over en indien nodig wat extra azijn, peper en zout.

Geen opmerkingen: