400 gr kabeljauw
200 ml. (magere) melk
handvol peterselie
handvol pijnboompitten
geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
zout & peper
Zet de ovengrill vast aan. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen. Hak de peterselie fijn in een vijzel of foodprocessor en voeg daarna de pijnboompitten toe. Stamp of maal deze ook fijn. Voeg een scheut olijfolie toe en de geraspte parmezaanse kaas. Als laatste nog wat zout & peper naar smaak.
Schenk melk in een hapjespan. Verwarm langzaam tot het tegen de kook aan is. Bestrooi het stuk vis met peper en zout aan beide kanten. Als de melk warm is, leg dan het stuk vis in de pan. Afhankelijk v/d dikte van de vis ca. 10 min.pocheren (wij hadden een vrij dik stuk vis en hebben deze tussentijds ook voorzichtig omgedraaid) .
Als de vis bijna gaar is, uit de melk halen en in een ingevette ovenschaal leggen. Verdeel de pesto in een dikke laag over de vis. Zet de ovenschaal 3 a 4 minuten onder de grill.
Serveer met geroosterde groenten zoals groene asperges en courgettes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten