woensdag 3 december 2008

Mosselen op z'n Marokkaans

1 ui
3 tenen knoflook
handvol koriander
scheut olijfolie
1 eetl. rash al hanout
1 blik tomaten
1 eetl. citroensap
zout & peper
2 kg mosselen

Hak de ui, 2 tenen knoflook en koriander zeer fijn (of gebruik een hakmolentje) en doe er de ras el hanout, het blik tomaten, zout, peper olijfolie en citroensap bij.
Sorteer de mosselen, gooi de kapotte weg.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin het hele teentje knoflook even aan. Doe de mosselen in de pan als deze goed heet is. Schep even om en doe de deksel op de pan. Na een minuutje kan het tomatenmengsel erbij. Schep goed door en doe de deksel op de pan. Laat nog even staan tot de schelpen allemaal open zijn.
(Eventueel in 2 porties maken, dan hebben de mosselen meer ruimte om goed open te komen)

(We zijn er nog niet uit of je misschien beter tomatenpuree kunt gebruiken, want met tomaten in blik wordt de saus wat dun)

Geen opmerkingen: