maandag 22 december 2008

Risotto Nero



Voorgerecht voor 4 pers.
4 calamari, schoongemaakt
inktvisinkt (1 eetl. aangelengd met wat witte wijn)
150 gr. risottorijst
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook
sap v/e kleine citroen
7 eetl. olijfolie
1 dl. droge witte wijn
2 dl. fisfond
zout & peper
fijngehakte peterselie

Maak de calamari schoon en snij ze in ringen. Hak de knoflook fijn en meng het met 3 eetl. olijfolie en het citroensap. Giet dit mengsel over de inktvis en laat 15 tot 20 min. marineren.
Doe rest van de oliefolie in een pan met dikke bodem en stoof de ui tot het glazig is. Voeg de rijst toe en laat ook dit even meestoven tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en een deel van de visfond toe. Roer goed door en laat met het deksel op de pan zachtjes stoven. Voeg steeds als het vocht is verdampt een beetje fond toe. Als de rijst bijna gaar is de inkt toevoegen en als laatste de gemarineerde calamari. Laat nog 2 min. doorgaren. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met wat peterselie voor het opdienen.

Ik heb gesteriliseerde inktvisinkt in een potje. Deze moet op het laatst aan de risotto worden toegvoegd. Als je verse inktvisinkt gebruikt, moet deze al eerder aan de rijst worden toegevoegd.

Geen opmerkingen: