zondag 22 maart 2009

Crostata di Ricotta al Limoncello

Nagerecht voor ca. 8 personen
Deeg:
wat boter om in te vetten
1 citroen
130 gr. boter
250 gr. bloem
60 gr. suiker
2 eidooiers
zout

Vulling:
20 gr. koude boter
3 citroenen
1 sinaasappel
5 eidooiers
100 gr. suiker
250 gr. ricotta
Limoncello likeur

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde taartvorm in met wat boter.

Deeg: rasp de schil van de citroen. Smelt de boter. Kneed snel de bloem, de gesmolten boter, de suiker, de eidooiers, de citroenschil en een snufje zout tot een egaal deeg. Bedek de taartbodem met het deeg en maak een kleine opstaande rand.
Vulling: snijd de boter in stukjes. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Klop de eidooiers met de suiker tot het eigeel dik en romig wordt. Voeg de boterstukjes, het citroensap, de ricotta en een scheutje Limoncello toe. Het geheel goed mengen. Vul het deeg in de taartvorm met het citroen-ricottamengsel en laat de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin worden. Haal de citroentaart uit de oven en laat hem afkoelen. Eventueel garneren met sliertjes citroenschil en wat poedersuiker.

Geen opmerkingen: