250 gr. witte chocolade, in stukken gebroken
125 ml. slagroom
4 eiwitten van grote eieren
50 gr. suiker
2 theetl. vanille-extract
2 eetl. citroensap
200-300 gr. verse of diepvriesframbozen
Bekleed een schaal (ik gebruikte een rechthoekige aluminium ovenschaal) met plasticfolie en laat dat overhangen zodat het bevroren parfait gemakkelijk uit de vorm kan worden getild.
Verwarm de chocolade samen met de room (au bain marie) al roerend totdat de chocolade is gemolten. Neem kom uit de pan met het hete water en laat het mengsel afkoelen.
Klop de eiwitten met den mixer met heel schone gardes en schenk er beetje voor beetje de suiker bij. Klop het mengsel tot stijve pieken.
Roer de citroensap en vanille-extract door het chocolademengsel en doe het vervolgens bij de stijfgeslagen eiwitten. Schep alles voorzichtig om tot het goed is gemengd. Schep er op het laatste moment de frambozen door.
Schenk het mengsel in de beklede vorm. Dek af met plasticfolie en zet het zo'n 6 uur in de vriezer.
Serveer met een lepel likeurstroop (maple siroop gemengd met cointreau) en garneer met fijngehakte pistachenootjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten