Normaal koop ik altijd kikkererwten in blik. Lekker makkelijk, heb je dan standaard iets in de voorraadkast. Maar nu besloot ik bij mijn turkse supermarkt eens een zak gedroogde kikkererwten mee te nemen. Op internet op zoek naar aanwijzingen; hoe lang weken & hoe lang koken kwam ik dit recept tegen op © Janneke's Receptenpagina (http://www.jannekes.nl/).
Het is zo lekker dat ik deze Humus zeker vaker ga maken en 'm dus ook aan m'n eigen blog toevoeg.
Het is zo lekker dat ik deze Humus zeker vaker ga maken en 'm dus ook aan m'n eigen blog toevoeg.
Ingrediënten:
125 gr kikkererwten
water
1 el olijfolie
1 kleine ui
1/2 tl komijn
snufje cayennepeper
2 el citroensap
0,8-1,2 dl olijfolie (extra)
1-3 teentjes knoflook
(zout)
Voorbereiding:
Doe de gedroogde kikkererwten in ruim water in een grote kom en week ze een nacht (of gebruik kikkererwten in blik).
Bereiding:
Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.
Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.
Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.
Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout. Pureer het tot een glad mengsel. Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.
125 gr kikkererwten
water
1 el olijfolie
1 kleine ui
1/2 tl komijn
snufje cayennepeper
2 el citroensap
0,8-1,2 dl olijfolie (extra)
1-3 teentjes knoflook
(zout)
Voorbereiding:
Doe de gedroogde kikkererwten in ruim water in een grote kom en week ze een nacht (of gebruik kikkererwten in blik).
Bereiding:
Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.
Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.
Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.
Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout. Pureer het tot een glad mengsel. Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten