zaterdag 25 augustus 2007

Eenvoudig gebakken zalm met dilleyoghurt



zaterdagavond... eindelijk weer eens gelegenheid om buiten te eten! Mag ook wel weer eens, het is ten slotte eind Augustus en de zomer was waardeloos! Heb nog nooit zo weing buiten gezeten en we hebben nog wel zo'n heerlijk balkon!

Maar goed, vanavond, ondanks het mooie weer een ovengerecht, maar wel superzomers!
Het recept komt uit de Delicious en is van Jamie Oliver... daar kun je altijd op rekenen voor een fijn en simpel recept waar je intens van kan genieten!

"Dit is een makkelijke manier om hele zalmfilets klaar te maken. Eenvoudig te serveren en zowel warm als koud heerlijk!"

voor 3 pers.
ruim 8 ons zalmfilet aan één stuk
3 takjes rozemarijn
extra vierge olijfolie

200 gr. Griekse Yoghurt
verse dille, fijngehakt (ca. 3 eetl.)
sap van 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de zalmfilet met de huid naar beneden in een grote braadslede. Leg de rozemarijn er bovenop en besprenkel met olijfolie. Wrijf de olie en rozemarijn voorzichtig over de hele vis en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 min. in de oven tot de vis net gaar is.
Meng intussen de yoghurt, dille en citroensap en breng op smaak met wat zout en peper.
Snijd porties zalm van de huid en serveer met de Italiaanse farrosalade en een schep dilleyoghurt.
Ca. 15 min. voorbereiding & 20. min in de oven.
Jamie gaat uit v/e hele zalmzijde. Dit is dna genoeg voor 8 personen. Wij hebben dus uiteraard alle hoeveelheden een beetje aangepast. We hadden uiteindelijk een zeer royale portie pp.

Geen opmerkingen: