Uiteraard maak je echt niet elke keer verse pasta, maar het is wel extra lekker en speciaal! Wij hebben wel onze favoriete merken voor de dagen dat de pasta gewoon lekker makkelijk en snel uit een zak geschud wordt: De Cecco en Barilla.
Een goede tip voor iedere keer dat je pasta serveert (maar met name voor de verse pasta); als je de pasta al dente afgiet en dan nog een half minuutje omschept in de saus wordt het nog lekkerder.
110 gr. pastabloem ( de Cecco)
1 groot ei
beetje zout
Meng de bloem en het ei tot een stevig deeg onstaat. Als het te nat is; voeg dan een beetje bloem toe. Als het te droog is, hou dan je hand onder de kraan en kneed verder met vochtige hand.
Als je kleur/smaak aan de pasta wilt geven zoals groen (spinazie) of rood (gedroogde tomaten) etc. zorg er dan voor dat de toe te voegen pasta zo droog mogelijk is. Dus; als je een blokje diepvriesspinazie ontdooit; knijp het dan in een stuk keukenpapier net zolang tot er (bijna) geen vocht meer uitkomt alvorens het door het pastamengsel te doen. Dan nog kan het de bloem/ei verhouding veranderen.
Flink wat grof gemalen peper geeft trouwens ook een leuk effect.
Ook kan er wat saffraanpoeder worden toegevoegd voor gele pasta.
Dit mengsel door de pasta machine draaien. Onze favoriete dikte is 6, maar dat is vast heel persoonlijk. Voor ravioli/torteloni etc. prefereer ik stand 5.
Pasta koken in ruim kokend water met wat zout en een scheutje olijfolie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten