zondag 12 augustus 2007

Gegrilde zeewolf met zuiders groentestoofpotje


Schaamteloos gekopieerd van een fantastische Belgische viswebsite. http://www.vis.vlam.be/
Op deze website staan veel mooie visrecepten. Bij ons werkt het meestal als volgt: er wordt een vis gekocht omdat die er mooi uitziet of in de aanbieding is. Daarna wordt een recept bijgezocht op het www. Vaak komen wij uit op deze mooie site.

Benodigdheden : - voor 4 personen
4 zeewolffilets van 200g
200 g truffelpasta of gewone pasta
2 dl olijfolie van 1ste persingbloem
1 eetlepel gehakte peterselie
4 takjes rozemarijn
peper en zout

Voor het groentestoofpotje
1 rode en 1 groene paprika (mijn voorkeur gaat uit naar rood & geel)
250 g champignons
1/2 venkel
1 courgette
1 teentje look
2 gepelde en ontpitte tomaten
2 dl tomatenpassata

Bereidingswijze : (10 + 20 minuten)
1. Voor het groentestoofpotje: snijd de groenten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg na 2 minuten de gepelde tomaten en een geplet teentje look toe en laat gaar stoven op zacht vuur. Bind de saus met de tomatenpassata en kruid met peper en zout.
2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en warm terug op in olijfolie.
3. Kruid de zeewolffilets met peper en zout, haal ze door de bloem en daarna door de olie. Gril ze kort aan beide kanten (5 minuten per kant). Warm 4 eetlepels olijfolie op.
4. Schik de zeewolffilets op het bord, overgiet ze met 1 lepel warme olijfolie en leg er een klein takje rozemarijn op. Schik de groentjes en de pasta naast de zeewolf en bestrooi met gehakte peterselie.

Tip : De zeewolf kan vervangen worden door zeebarbeel of rog.

Geen opmerkingen: