Sinds kort verkoopt onze supermarkt ook lekker lamsvlees. Zaterdag kochten we daar een lamsboutschijf. Een zoektocht op internet naar een recept ivm de braadtijd leverde dit smakelijke recept op. Let wel; dit recept gaat uit van een kleine 10 min. braden, maar aangezien de schijf die wij hadden bedmachtigd zeker 4 cm dik was hebben we het iets langer gebraden, zoals aanbevolen op de verpakking. Het was wat veel vlees voor 2 personen, maar zo smakelijk dat het zo op was!
1 dl. rode wijn
40 gr. boter
1 lamsboutschijf met been
2 theel. honing
olijfolie
4 takjes verse tijm
takje verse rozemarijn
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met een ruime eetl. olijfolie en de honing. Bestrooi het vlees met zout en peper en verdeel het olie-kruidenmengsel over het vlees. Laat dit 4-5 uur marineren.
Verhit de boter en 1.5 eetlepels olie in een braadpan tot het schuim bijna is weggetrokken en schroei het vlees aan beide zijden snel dicht. Braad het vlees dan nog 7-9 minuten per kant tot het gaar is (afhankelijk v/d dikte van het vlees). Haal het vlees uit de pan en houd het warm in een voorverwarmde schaal. Verwijder het vet op een eetlepel na uit de pan. Voeg de wijn toe en laat het geheel op hoog vuur tot de helft inkoken. Breng de saus eventueel op smaak met kruiden (tijm, rozemarijn en bonekruid), zout en peper. Overgiet het vlees met de saus en dien het direct op.
Gerserveerd met Aardappeltjes gegaard in ganzevet naar een recept van Jamie Oliver en simpele gekookte sperzieboontjes.
1 dl. rode wijn
40 gr. boter
1 lamsboutschijf met been
2 theel. honing
olijfolie
4 takjes verse tijm
takje verse rozemarijn
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met een ruime eetl. olijfolie en de honing. Bestrooi het vlees met zout en peper en verdeel het olie-kruidenmengsel over het vlees. Laat dit 4-5 uur marineren.
Verhit de boter en 1.5 eetlepels olie in een braadpan tot het schuim bijna is weggetrokken en schroei het vlees aan beide zijden snel dicht. Braad het vlees dan nog 7-9 minuten per kant tot het gaar is (afhankelijk v/d dikte van het vlees). Haal het vlees uit de pan en houd het warm in een voorverwarmde schaal. Verwijder het vet op een eetlepel na uit de pan. Voeg de wijn toe en laat het geheel op hoog vuur tot de helft inkoken. Breng de saus eventueel op smaak met kruiden (tijm, rozemarijn en bonekruid), zout en peper. Overgiet het vlees met de saus en dien het direct op.
Gerserveerd met Aardappeltjes gegaard in ganzevet naar een recept van Jamie Oliver en simpele gekookte sperzieboontjes.
1 opmerking:
Een reactie posten